Csokoládés epermisu
Hozzávalók:
- 200 gr babapiskóta
- 30 dkg eper
- 2 dl főzött feketekávé
- 1 csomag étcsokoládés pudingpor
- 25 dkg házi krémsajt
- 3 evőkanál kristálycukor
- rum (tetszőleges mennyiségben)
- 100 gr fehércsokoládé
- fél liter tej
A pudingport kikeverem egy kevés tejjel és a 3 kanál cukorral, míg a tej másik részét felforralom, ha forr, hozzákeverem a pudingporos masszát és sűrűre főzöm. Míg kihűl állandóan kevergetem, hogy ne bőrösödjön meg, majd a krémsajthoz keverem (én tettem még hozzá 1 evőkanál porcukrot). A babapiskótát beleforgatom a rumos kávéba és egy edény alján sorban elhelyezem őket, erre kerül a krémsajtos massza, majd egy réteg szeletelt eper. Addig folytatom a rétegezést, amíg minden el nem fogynak a hozzávalók, a tetejét a krémmel fejezem be és erre amolyan rusztikus módon öntök olvasztott fehércsokit. A maradék fehércsokival pár eperszemet bevontam, tökéletes díszítő funkciót látott el és nem utolsó sorban finom is volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése