Ahogy előző posztomban is ígértem, jövök egy-két régebben készült finomsággal. Még tavaly....ami nem is volt olyan rég, öcsém kívánságára készültek el a kis kókuszos golyóbisok. Ezt kérte karácsonyra sütinek, szóval amikor december 23-án hazaértem, este még gyorsan összedobtam a Raffaello golyók masszáját, majd egy éjszakát pihentettem és a Szentestei vacsi desszertjeként öcsém már tömhette is a fejét a kókuszos golyókkal. A receptet még jó pár évvel ezelőtt az angoltanáromtól, Adrienntől kaptam. Az általa szervezett angol estre hozott a tanítványainak ebből a desszertből és én rögtön lecsaptam a receptre....
Házilag készült Raffaello
-jobb, mint az eredeti-
Hozzávalók:
- 1 dl víz
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg margarin
- 3*12 dkg tejpor
- 10 dkg kókuszreszelék + hempergetéshez szintén 10 dkg kókuszreszelék
A vizet a kristálycukorral felfőzzük, majd levesszük a főzőlapról és rögtön belekeverjük a margarint. Langyosra hűtjük, majd a tejporral és a kókuszreszelékkel csomómentesre keverjük. Minimum 2 órára, de akár egész éjszakára is hűtőbe tesszük. Ízlés szerinti nagyságú golyókat formázunk és a kókuszreszelékbe forgatjuk.
4 megjegyzés:
A raffaelo és a kép is nagyon ütős
Ez nagyon klassz lett!
Köszönöm szépen a díjat!!!
Kedves vagy hogy rám gondoltál!
Guszta, nagyon szeretem én is!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a dicsérő szavakat.
Feketepillangó, nagyon szívesen, örömmel adtam.
Megjegyzés küldése