Én csak az almás pite leegyszerűsített változatának hívom ezt az almás desszertet. Tudod, tudom, mindenki kedvenc pitéjét meg se közelíti valójában, ám nagyon gyorsan elkészül és élvezhető azok számára, akik szeretik az alma savanykásságát egy kis édessel kombinálni.
Almás kekszes
Hozzávalók:
- 25 dkg négyszögletes háztartási keksz
- 8 db közepes méretű alma
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl almalé
- ízlés szerinti mennyiségű cukor/méz
- 10 dkg tortabevonó
- kevés vaj (kb. 1 teáskanálnyi)
Az almákat megpucoljuk, vékonyan felszeleteljük és egy lábosban kevés vaj hozzáadásával megpároljuk. A pudingport kikeverjük az almalével és a párolt almához öntjük, majd ízesítjük cukorral vagy mézzel. Egy kisebb tepsi aljára lerakosgatjuk a keksz felét, rákenjük az almás masszát, majd a maradék keksszel befedjük és végül a felolvasztott csokival bevonjuk. Amikor megpuhul egy kicsit a keksz, akkor szépen szeletelhető lesz ez a desszert.
4 megjegyzés:
huuu de jól hangzik!Már érzem is az izét a számban.:)
Jaj de rég óta vágyom rá. Nagyon guszta
Iza, Bianka, köszönöm, tényleg érdemes elkészíteni, nem gondoltam volna, hogy egy ilyen egyszerű süti, ilyen finom tud lenni....
Gyönyörű lett, én is szeretem!
Megjegyzés küldése