Van egy kis szőlőhegye a családomnak egy kis gyümölcsössel, némi paradicsommal, paprikával, uborkával.....A gyümölcsösben folyamatosan érnek a finomabbnál finomabb lédús gyümik. Rengeteg sárgabarack, őszibarack volt és valami csoda folytán idén a szilvafa is összeszedte magát és csak úgy roskadozik a kéklő csonthéjastól.
Szilvás clafoutis
Hozzávalók:
- 8 szem szilva
- 4 dl tej
- 20 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 2 db tojás
- csipet só
- margarin a forma kikenéséhez
- fahéj
A tojásokat elkeverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáöntjük a lisztet és a tejet. Ez sűrű palacsinta tészta lesz. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és a margarinnal kikent pitetálba lerakosgatjuk. Ízlés szerint meghintjük fahéjjal és egy kis cukorral, majd ráöntjük a masszát. A sütőben 200 fokon fél órát, majd 180 fokon még fél órát sütjük. Ha teljesen kihűlt, akkor fogyasztható, akár megszórva egy kis fahéjas porcukorral.
2 megjegyzés:
dejóó, én meggyes-mandulásat szoktam :)
hmmm, jól hangzik...=)
Megjegyzés küldése