2010. augusztus 10., kedd

Hegyi termés

Van egy kis szőlőhegye a családomnak egy kis gyümölcsössel, némi paradicsommal, paprikával, uborkával.....A gyümölcsösben folyamatosan érnek a finomabbnál finomabb lédús gyümik. Rengeteg sárgabarack, őszibarack volt és valami csoda folytán idén a szilvafa is összeszedte magát és csak úgy roskadozik a kéklő csonthéjastól.

Szilvás clafoutis

Hozzávalók:
  • 8 szem szilva
  • 4 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 db tojás
  • csipet só
  • margarin a forma kikenéséhez
  • fahéj
A tojásokat elkeverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáöntjük a lisztet és a tejet. Ez sűrű palacsinta tészta lesz. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és a margarinnal kikent pitetálba lerakosgatjuk. Ízlés szerint meghintjük fahéjjal és egy kis cukorral, majd ráöntjük a masszát. A sütőben 200 fokon fél órát, majd 180 fokon még fél órát sütjük. Ha teljesen kihűlt, akkor fogyasztható, akár megszórva egy kis fahéjas porcukorral.


2 megjegyzés:

kinga írta...

dejóó, én meggyes-mandulásat szoktam :)

katicamanó írta...

hmmm, jól hangzik...=)