2010. augusztus 23., hétfő

Sütés nélkül

Régebben ezt a sütit nagyon gyakran kellett készíteni. A karácsonyi és a húsvéti sütifelhozatal elengedhetetlen darabja volt. Aztán a feledésbe merült egy pár évre, de most ismét elővettem. Nagyon hamar össze lehet állítani, kisgyerekek is tudnak segíteni az elkészítésében, valamint az alaprecepten túl ízlés szerint variálható. Mindenki más néven ismeri, nálunk Kekszes rúd vagy Csokiszalámi. 

Kekszes rúd/ Csokiszalámi 

Hozzávalók: 
  • 30 dkg háztartási keksz 
  • rum 
  • 25 dkg porcukor 
  • 10 dkg margarin 
  • 10 dkg darált dió 
  • 1 evőkanál lekvár (barack, szilva) 
  • 5 dkg kakaópor 


A kekszet kis darabokra tördeljük (ebben segíthetnek a kisgyerekek), vagy konyharuhába burkolva klopfolóval törjük meg. Ízlés szerint meglocsoljuk rummal és egy kis időre félretesszük, hogy magába szívja a keksz a rumot. Ezek után a többi hozzávalóval összegyúrjuk, formába nyomkodjuk (én őzgerinc formába szoktam tenni) és egy napig hűtőben tároljuk, majd szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: