Almás-fahéjas muffin
Hozzávalók:
A két tojást a cukorral fehéredésig robotgéppel keverem, majd hozzáadom az olajat. A lisztet átszitálom, kimérem hozzá a szódabikarbónát és a sütőport, majd a tejet összeöntöm a vízzel. A tejes-vizes és a lisztes keveréket felváltva adom a masszához. A muffinformát kibélelem kis kapszlikkal. Az almát meghámozom és apró kockákra vágom, majd a fahéjjal egyenletesen meghintem és a muffintésztához adom. 12 db muffinhoz elegendő ez a mennyiség. Kb. fél óra alatt készül el 170 fokon.
- 2 db tojás
- 20 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 2 dl tej
- 1 dl ásványvíz
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- minimális (kb. 2 csipet) só
- 1 szép nagy alma
- ízlés szerint fahéj (én kb. 2 teáskanálnyit használtam)
A két tojást a cukorral fehéredésig robotgéppel keverem, majd hozzáadom az olajat. A lisztet átszitálom, kimérem hozzá a szódabikarbónát és a sütőport, majd a tejet összeöntöm a vízzel. A tejes-vizes és a lisztes keveréket felváltva adom a masszához. A muffinformát kibélelem kis kapszlikkal. Az almát meghámozom és apró kockákra vágom, majd a fahéjjal egyenletesen meghintem és a muffintésztához adom. 12 db muffinhoz elegendő ez a mennyiség. Kb. fél óra alatt készül el 170 fokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése