2010. február 28., vasárnap

Február

A hónap végén mindig azt főzök, ami fellelhető a konyhában. Így születnek az egyszeri menük, mint a mai ebédem is. A múltkori gulyáshoz túl sok sárgarépát és gyökeret vettem, tehát a zöldség adott volt. A mélyhűtőben találtam csirkemell filét, a szekrényben pedig mindig van sok fajta fűszer.....

Kapros-mustáros-zöldséges csirke
Hozzávalók:
  • 1 egész csirkemell filé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • sárgarépa, gyökér
  • szárított kapor
  • mustár
  • liszt
  • tej
A csirkemellet csíkokra vágom és kevés olajon megpirítom a vékonyra szelt hagymával és fokhagymával. Mikor megpirul felöntöm vízzel, sózom, borsozom és puhára főzöm. Közben a sárgarépát és a gyökeret lereszelem és megpirítom ezeket is kevés olajon, mikor kiengedi a színét, hozzáadom a csirkéhez és együtt főzöm őket. 2 evőkanál lisztből és egy kevés tejből, valamint 1 teáskanálnyi mustárból habarást készítek és besűrítem vele a ragut. A legvégén adom hozzá a 2 teáskanál kaprot, majd még egyet rottyan és kész is. Fokhagymás rizzsel tálalom.
Jó étvégyat!



Nincsenek megjegyzések: