2010. február 26., péntek

Ebéd&Vacsora

Nem volt ma kedvem túl bonyolult dolgot alkotni ebédre ill. vacsorára, ezért döntöttem a pizza mellett. Szóval második felvonás pizza terén:

Pizza a la Katicamanó vol. II.

Hozzávalók:
  • 70 dkg liszt
  • 1 evőkanál só
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl víz
A vizet langyosra melegítem, elmorzsolom benne az élesztőt és megvárom még "felfut". A liszthez adom a sót és az étolajat, majd az élesztőt és a vizet. Kidolgozom, hagyom 45 percet kelni, szép hólyagos tésztát kell kapni.
Feltétnek most egyszerű boltban kapható pizzaszószt használtam, ezen kívül került még a tésztára sonka, paprikás szalámi, téliszalámi,kukorica, olajbogyó, lilahagyma, 3-féle sajt, oregáno.




Nincsenek megjegyzések: