2010. január 31., vasárnap

Torta

Vége a vizsgaidőszaknak, az elmúlt egy hetet otthon töltöttem, vigyáztam húgomra (jól lefáradtam), főztem és sütöttem is, hiszen csütörtökön megérkezett Po is. Ünnepeltünk (2)

Kefires torta

Hozzávalók:
- a piskótához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
- a töltelékhez:
  • 2 csomag tejszín ízű habpor
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag zselatin
  • 2 kis pohár kefír
  • 3 dl tej
  • 1 csomag gyümölcskocsonya
  • 3-6 evőkanál porcukor
egyéb: lekvár, banán, barack, ill. tetszés szerinti gyümölcs

A piskótát a szokott módon elkészítjük és egy kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába öntjük, majd 170 fokon fél óra alatt készre sütjük. A masszához a két csomag habport a habfixálóval, kb 4 evőkanál porcukorral és a 3 dl tejjel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az egyik pohárt kefirt. A másik pohár kefirt egy lábosban felforraljuk, hozzáadjuk az egy csomag zselatint, majd jól elkeverjük, még melegen a habhoz adjuk. A kész piskótát vékonyan megkenjük lekvárral (én házi készítésű fekete szeder lekvárt használtam) és vékony banánszeleteket rakunk rá. Erre kerül a habos massza egyből, ahogy hozzáöntöttük a zselatinos kefirt. Így kb. 5 perce betesszük a hűtőszekrénybe, majd szeletekre vágott gyümölcsökkel díszítjük a tetejét és a legvégén gyümölcskocsonyával vonjuk be.

Nagyon finom, nem annyira édes torta.


Nincsenek megjegyzések: