Mire következtethetünk a következő felsorolásból: Balaton, nyár, vízpart, tejföl, fokhagyma, sajt....
Szerintem egyértelmű, hogy a lángosról van szó. Ezt készítettem, igaz nem kefírest, mint ahogy azt a Balaton mellett kapható, hanem krumplis lángost. szerintem ez a fajta egy fokkal finomabb is.
Krumplis lángos
Hozzávalók:
- 25 dkg krumpli
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- ízesítéshez: pár gerezd fokhagyma, tejföl, reszelt sajt
A krumplit héjastul megfőzzünk, majd megpucoljuk és krumplinyomóval összetörjük. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben. A liszt felét eldolgozzuk a krumplival, sózzuk. A maradék lisztet és a felfuttatott élesztőt szép lassan hozzáadjuk a tésztához. Lehetséges, hogy valakinek több/ kevesebb lisztre vagy tejre lesz szüksége, hogy ruganyos tésztát kapjon. A puha tésztát lefedve egy órát pihentetjük, majd gombócokat formázunk belőle (ebből az adagból 8 gombóc lett) és még fél órát pihentetjük. Felforrósított olajban a közvetlen sütés előtt kézzel kinyújtott lángosokat szép pirosra sütjük.
4 megjegyzés:
Mesés, nagyon imádnivaló
Jól jönne most egy nekem is!Szeretem :-)
Na ez az amiért most a fél karomat adnám, de sajna szigorúan tilos!
Imádom, és annyira jól néz ki... :)
Köszönöm a kedves szavakat. Erre az adagra többen is voltunk, most már se híre, se hamva a lángosoknak...=)
Megjegyzés küldése