2010. november 27., szombat

Nyaralást felidézve...

Mire következtethetünk a következő felsorolásból: Balaton, nyár, vízpart, tejföl, fokhagyma, sajt.... 

Szerintem egyértelmű, hogy a lángosról van szó. Ezt készítettem, igaz nem kefírest, mint ahogy azt a Balaton mellett kapható, hanem krumplis lángost. szerintem ez a fajta egy fokkal finomabb is.  

Krumplis lángos 

Hozzávalók: 
  • 25 dkg krumpli 
  • 50 dkg liszt 
  • 1 teáskanál só 
  • 3 dl tej 
  • 2,5 dkg élesztő 
  • ízesítéshez: pár gerezd fokhagyma, tejföl, reszelt sajt 

A krumplit héjastul megfőzzünk, majd megpucoljuk és krumplinyomóval összetörjük. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben. A liszt felét eldolgozzuk a krumplival, sózzuk. A maradék lisztet  és a felfuttatott élesztőt szép lassan hozzáadjuk a tésztához. Lehetséges, hogy valakinek több/ kevesebb lisztre vagy tejre lesz szüksége, hogy ruganyos tésztát kapjon. A puha tésztát lefedve egy órát pihentetjük, majd gombócokat formázunk belőle (ebből az adagból 8 gombóc lett) és még fél órát pihentetjük. Felforrósított olajban a közvetlen sütés előtt kézzel kinyújtott lángosokat szép pirosra sütjük.  


4 megjegyzés:

Bianka írta...

Mesés, nagyon imádnivaló

Ottis írta...

Jól jönne most egy nekem is!Szeretem :-)

Raindrop írta...

Na ez az amiért most a fél karomat adnám, de sajna szigorúan tilos!
Imádom, és annyira jól néz ki... :)

katicamanó írta...

Köszönöm a kedves szavakat. Erre az adagra többen is voltunk, most már se híre, se hamva a lángosoknak...=)