A hirtelen jött dolgok a legjobbak. Ez mondható el a mai ebédünkre is. Korán keltem, nem hagytak aludni....fúúú, de nem szeretek korán kelni. Délelőtt 11 órakor mégis a fejemhez kaptam, hogy hova lett a délelőtt és mi lesz az ebédünk? (Most nem csak egyszemélyes a dolog, mert hazajöttem) Anya és én is úgy voltunk, hogy valami főzeléket ennénk, az eredmény zöldbabfőzelék, de nem is ez a lényeg, hanem a gyorsan összedobott desszert a máglyarakás.
Máglyarakás
Hozzávalók:
- 8 darab kifli
- 3 darab tojás
- fél liter tej
- 10 evőkanál cukor
- 1 csomag kristálycukor
- 2 darab nagyobb alma
- kb. 8 evőkanál darált dió (de ez ízlés dolga)
- 2 evőkanál lekvár (ajánlott a barack, de nálunk most a szokásos szeder volt használva)
- vaj
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük 3 evőkanál cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel. Ebbe forgatjuk bele az ujjnyi vastag karikára vágott kiflidarabkákat. A kivajazott tepsi aljára sorakoztatjuk az "ázott kifliket", erre jön a vékony szeletekre vágott vagy lereszelt alma, majd a darált dió és egy kevés cukor. A rétegezést addig folytajuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. 180 fokos sütőbe helyezzük fél órára, közben pedig a tojásfehérjét kemény habbá verjük 3 evőkanál cukorral, majd lazán beleforgatunk 2 evőkanál lekvárt. Ezt a tojáshabot az édesség tetejére halmozzuk, majd 210 fokos sütőben megpirítjuk, ami kb.15 perc.
ronda, de finom |
4 megjegyzés:
Nagyon finom és a kép is gyönyörű!
Dehogy ronda! Fantasztikus! :))
Szerintem fantasztikus képek
Szeretem
Köszönöm szépen. Természetesen a fiúk a családból minden erővel tiltakoztak ellene, nem voltak hajlandók megkóstolni, pedig tényleg finom volt. =)
Megjegyzés küldése