Még mielőtt visszaköltöztem volna Pécsre, a mama eljött hozzánk, hozta a kis receptes füzetét és megosztotta velem sok éve őrzött receptjeit, majd pedig sütöttünk. Kétfélét is, s most azt a Linzer receptet szeretném megosztani kedves olvasóimmal, amit a mama még a déditől tanult.
felül mama sütis füzete, alul az enyém |
Mama-féle Linzer
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 6 dkg zsír
- 2 tojás sárgája
- 10 dkg porcukor
Kezdjük úgy az egészet, hogy ha nagyobb létszámú a családunk, mint 2 fő, akkor gyúrjuk össze dupla mennyiségekből a tészta hozzávalóit. Ha ez megvan, akkor vegyük kétfelé a tésztát és nyújtsuk lisztezett deszkán kb 5 mm vastagra, majd használva a kedvenc szaggatónkat, vágjuk ki a formákat és rögtön mehet a vajazott tepsire és kb 15 percre a 175 fokos sütőbe. A tészta másik felével ugyan így járunk el, csak a kiszaggatott formáink közepére egy kisebb kört vágunk. Ha a lyukas formáink is megsültek és kihűltek, nincs más dolgunk, mint a házi készítésű szederlekvárral =) összeragasztani őket és a tetejüket megszórni porcukorral, majd pedig jól elrejteni mindenki elől, hogy maradjon belőle holnapra is.
2 megjegyzés:
Ezt a receptet elviszem, a linzert nagyon imádom.
Gyönyörűek lettek!
Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik a recept, nagyon büszke vagyok erre a családi örökségre. =)
Megjegyzés küldése