Nem szeretem a hideget. A szürke hétköznapok, a fagyoskodás, a sokrétegű öltözködés nem az én világom. Már egy hete toporzékolok a naptáram előtt, hogy gyorsabban jöjjön el a március. Őkegyelme meg is érkezett egy kis havas esővel. Szuper, mondhatom, szépen bemutatkozott, erre én dühömben, tüntetésképpen csak késő délután tettem ki a lábam a lakásból, akkor is csak azért, mert egy előadásra kellett mennem.
Ilyen hideg napokra megfelelőnek gondolom ebédre vagy vacsorára a brassóit. Itt jön az, hogy ahány ház, annyi brassói, illetve igazi brassói csak egy van, de mindenki mást hív brassóinak, én ezt:
Brassói aprópecsenye
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéscomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- húsos szalonna (ízlés szerinti mennyiségben)
- 1 kg krumpli
- só, bors, fűszerpaprika
- étolaj a sütéshez
A húst apró kockákra vágom (nálam kb. kisujjköröm nagyságot jelent ez). A vöröshagymát és a szalonnát szintén felkockázom és egy mélyebb serpenyőben elkezdem pirítani, majd hozzáadom a húskockákat és szép pirosra sütöm a húst, majd felengedem egy kis vízzel, sózom, borsozom és egy kis pirospaprikát sem sajnálok tőle, valamint a négy gerezd fokhagymát is hozzátöröm. Akkor kész, ha az összes víz elpárolog alóla és omlósak lesznek a húskockák. A krumplit megtisztítom, szintén kockákra vágom (egy kicsit nagyobbakra, mint a húst) és olajban kisütöm, majd lecsepegtetem és hozzákeverem a kész aprópecsenyéhez. Elengedhetetlen kísérője a brassóinak a savanyú uborka. Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Szeretnék egy 30 fokos meleg nyarat és egy tányér brassóit :)
Bianka, ezzel én is így vagyok. Ezt a kettőt bárhol, bármikor =)
Megjegyzés küldése