December 6-a alkalmából hoztam egy kis desszertet. Mindenki ismeri, sokan szeretik. Úgy gondoltam remek megkoronázása a Mikulás ünnepnek. Jó étvágyat hozzá és mindenkinek sok ajándékot, de kevés virgácsot!
Császármorzsa
Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 3 dl tej
- 20 evőkanál búzadara
A tojásokat habosra keverjük a sóval és a cukorral, hozzáadjuk a tejet és a búzadarát, majd a reszelt citrom héját. Fél órát pihentetjük, hogy a dara megszívja magát. Abban az esetben, ha nagyon kemény lenne a massza, adhatunk még hozzá tejet. Egy serpenyőben kevés olajat (kb. fél dl) felforrósítunk és aranysárgára sütjük a császármorzsát. Lekvárral és porcukorral tálaljuk, de szívesen fogyasztják még szörppel is.
Boldog Mikulást! |
3 megjegyzés:
Nagyon szeretem
Gyönyörű ez a Mikulás virág
köszönöm Bianka, a virágot a páromtól kaptam, nagy meglepetés volt, mert imádom a mikulásvirágot =)
Gyönyörűek a képek is!
Megjegyzés küldése