Komolyan mondom felháborító! Saját magamon háborodtam fel, hogy volt képem majd' egy hónapig hanyagolni a blogom. Ezt most bepótolom, amint megjöttem az egy hetes fonyódi kiruccanásról. Póval és az egyetemi szaktársainkkal megyünk egyet felejteni az elmúlt pár hónap borzalmait. Erre az alkalomra sütöttem. Kiflicsodákat - Csodakifliket.
Csodakifli
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 tojás sárgája
- csipet só
- 1 kis pohár tejföl
- 3 tojás fehérje
- 10-10dkg mák és dió
- 10-10 dkg porcukor
- 1-1 teáskanál tej
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 3 részre osztom és ezeket a gombócokat 4 részre szeletelem. Mindegyik kis darabot kinyújtom, majd feltekerem, tehát összesen 12 db kis rúd lesz.
Majd ezeket a rudakat egy napra hűtőben pihentetem, másnap jöhet a további munka.
Majd ezeket a rudakat egy napra hűtőben pihentetem, másnap jöhet a további munka.
Kisebb darabokra vágok egy rudat és egyesével vékonyra nyújtom, az egyik felébe egy kevés tölteléket helyezek, majd feltekerem és a szélét lenyomkodom.
Szorosan elhelyezem a kis kifliket kivajazott tepsiben és fél órát sütöm 170 fokos sütőben. Ha kész vaníliás porcukorba forgatom és lehet is fogyasztani, de fémdobozban sokáig eltartható.
Töltelék: A tojásfehérjéket kemény habbá verem és elfelezem, az egyikbe 10 dkg darált dió és 10 dkg porcukor, valamint 1 teáskanál tej kerül, a másikba ugyan ezek csak darált mák a dió helyett.
Szorosan elhelyezem a kis kifliket kivajazott tepsiben és fél órát sütöm 170 fokos sütőben. Ha kész vaníliás porcukorba forgatom és lehet is fogyasztani, de fémdobozban sokáig eltartható.
Töltelék: A tojásfehérjéket kemény habbá verem és elfelezem, az egyikbe 10 dkg darált dió és 10 dkg porcukor, valamint 1 teáskanál tej kerül, a másikba ugyan ezek csak darált mák a dió helyett.
1 megjegyzés:
Uhh, de jó ez is!
Ezt is elvittem. :)
Nagyon érdekes a formázása.
Megjegyzés küldése