2010. június 13., vasárnap

Paradicsom és bazsalikom házassága

Ez az a fajta frigy, aminek a vége csak jól alakulhat. Mivel a közepén vagyok a tudjukminek (még a nevét se szeretem kimondani), ezért valami gyorsan elkészülő, de tápláló és legfőképpen nem mű ebédre volt szükségem. Ha nyár, akkor meg már ugye tudjuk, hogy a paradicsomos-olaszos dolgot nagyon hangulatosak:

Paradicsomos-gombás rakott tészta



Hozzávalók:
  • 1 nagy doboz sűrített paradicsom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors
  • bazsalikom (ízlés szerint, nálam jó sok)
  • gomba (ízlés szerint, nálam inkább csak mutatóban)
  • 0,5 kg tészta
  • étolaj
  • 10 dkg Mozzarella
Felteszem a tésztát főni, míg elkészül összedobom a mártást. A vöröshagymát apróra vágom, megpirítom kevés olajon, hozzáadom a sűrített paradicsomot és a paradicsom mennyiségének kétszeresét vízből, ezután fokhagymanyomó segítségével átpasszírozom és a mártásba teszem a fokhagymát. Ezek után jönnek a fűszerek: só, bors, bazsalikom és a legvégén a szeletelt gomba. A leszűrt tésztát a mártással összekeverem, kivajazott tepsibe öntöm, tetejére mozzarellát reszelek és mehet is a sütőbe, addig, amíg rá nem pirul a sajt.

...Egyszerűen imádom a bazsalikomos dolgokat...

Nincsenek megjegyzések: