2010. március 15., hétfő

Mama-féle

Apukám anyukájától származik a recept. Mindig nála ettünk ilyet, ha meglátogattuk. Szerinte apa nagy kedvence volt ez a sütemény kiskorában. Most se egy darabot evett belőle. =)

Diós lúdláb

Hozzávalók: - tésztához:
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg durvára vágott dió
-krémhez:
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
4 tojásfehérjéből, a vízből és a cukorból kemény habot verünk. Hozzáadunk 4 tojássárgáját, a kimért lisztet és sütőport, valamint a durvára vágott diót. Fél óra alatt 175 fokon készre sütjük. A tejből a lisztből és a tojásból krémet főzünk. (célszerű ezzel kezdeni, hogy mire a tészta megsül, ez a massza kihűljön) A margarinból és a porcukorból krémet keverünk és ha a főzött krém kihűlt, hozzádolgozzuk. A masszát rákenjük a kihűlt tésztára, tetejét tortabevonóval vonjuk be.




Nincsenek megjegyzések: