Diós lúdláb
Hozzávalók: - tésztához:
- 4 tojás
- 2 evőkanál víz
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg durvára vágott dió
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 1 tojás
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
4 tojásfehérjéből, a vízből és a cukorból kemény habot verünk. Hozzáadunk 4 tojássárgáját, a kimért lisztet és sütőport, valamint a durvára vágott diót. Fél óra alatt 175 fokon készre sütjük. A tejből a lisztből és a tojásból krémet főzünk. (célszerű ezzel kezdeni, hogy mire a tészta megsül, ez a massza kihűljön) A margarinból és a porcukorból krémet keverünk és ha a főzött krém kihűlt, hozzádolgozzuk. A masszát rákenjük a kihűlt tésztára, tetejét tortabevonóval vonjuk be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése