A süssünk valami keltet mai felvonásának főszereplője:
Fahéjas csiga
A hozzávalókat érzéssel öntögetem össze, pontos adatokkal nem szolgálhatok....
Ha megkelt, a tésztát két felé veszem, mindkét felét kinyújtom és fahéjas cukorral megszórom, majd feltekerem és a rudat egyenlő nagyságú kis szeletekre vágom, melyeket kivajazott tepsire sorakoztatok. Így is hagyom egy kicsit kelni, majd ezek után előmelegített sütőbe teszem és fél óra alatt aranysárgára sütöm.
Jó étvágyat!
- kb. 0.5 kg liszt
- 1 tojás
- kb. 15 dkg margarin
- kb. 1 dl étolaj
- csipet só
- tej
- 50 g élesztő
- kristálycukor
- őrölt fahéj
Ha megkelt, a tésztát két felé veszem, mindkét felét kinyújtom és fahéjas cukorral megszórom, majd feltekerem és a rudat egyenlő nagyságú kis szeletekre vágom, melyeket kivajazott tepsire sorakoztatok. Így is hagyom egy kicsit kelni, majd ezek után előmelegített sütőbe teszem és fél óra alatt aranysárgára sütöm.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése