2009. november 29., vasárnap

Csiga

Nagyon régen jártam errefelé, pedig sütöttem ám, csak nem volt időm feltenni a recepteket, illetve fotókat. Van egy olyan érzésem, december 14-től még kevesebb bejegyzésem lesz. Vizsgaidőszak :S
A süssünk valami keltet mai felvonásának főszereplője:

Fahéjas csiga

A hozzávalókat érzéssel öntögetem össze, pontos adatokkal nem szolgálhatok....
  • kb. 0.5 kg liszt
  • 1 tojás
  • kb. 15 dkg margarin
  • kb. 1 dl étolaj
  • csipet só
  • tej
  • 50 g élesztő
  • kristálycukor
  • őrölt fahéj
Az élesztőt kevés langyos cukros tejben felfuttatom, közben elmorzsolom a margarint a csipet sóval ízesített liszttel és a tojással. A felfuttatott élesztőt a lisztes keverékhez öntöm, majd az étolajat is és sima tésztát dagasztok belőle. Kb. háromnegyed óra alatt a háromszorosára kel.
Ha megkelt, a tésztát két felé veszem, mindkét felét kinyújtom és fahéjas cukorral megszórom, majd feltekerem és a rudat egyenlő nagyságú kis szeletekre vágom, melyeket kivajazott tepsire sorakoztatok. Így is hagyom egy kicsit kelni, majd ezek után előmelegített sütőbe teszem és fél óra alatt aranysárgára sütöm.
Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések: