2010. október 8., péntek

Nigellától

Szoktam nézni néha Jamie-t és Nigella-t. Szeretem őket. Jamie-t főleg azért, mert szívügyének érezte, hogy megreformálja az angol iskolai étkeztetést, Nigella-t meg azért, mert eszméletlenül közvetlen, legalább is nekem az. Tőle próbáltam ki egy gyors sütireceptet, igaz egy kicsit átvariálva, mivel ha csak úgy eszembe jut sütni és nem készülök fel rá előre, akkor általában egy vagy két hozzávaló hiányzik. Ilyenkor jön az, hogy átírjuk a receptet.

Körtés-kakaós süti 


 Hozzávalók:
  • 12 dkg liszt 
  • 12 dkg cukor 
  • 2,5 dkg kakaópor 
  • 1 teáskanál sütőpor 
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna 
  • 2 dl étolaj 
  • 2 tojás
  • 4 db körte 
A tésztát muffinhoz hasonlóan keverem össze, vagyis először a száraz, majd a nedves hozzávalókat, külön-külön, utána a nedveshez lassan adagolva a szárazat. Pofon egyszerű. A körtéket megtisztítom, szeletelem és egy piteforma aljára rendezgetem, erre jön a tészta és már mehet is a sütőbe 200 fokra és 25 percre.

Mivel Niggela-recept, ezért kötelező éjjel felkelni, kinyitni a hűtőt és elfogyasztani a sütiből egy szeletet. 




2 megjegyzés:

Ottis írta...

Finom biztos, jól néz ki!

Raindrop írta...

Finooooooom!
Kakaós-gyümölcsös! :)
Kedvenc!

Az utolsó mondat pedig nagyon vicces! :D