2010. október 4., hétfő

Szeretjük

Ezt a sós ropogtatni valót mind szeretjük, az egész család és mindenki, aki eddig kóstolta, még soha nem nyúltam ezzel mellé. Ha van egy kis összejövetel és batyusbuli a téma (vagyis azt fogyasztod, amit hozol), biztos, hogy ezzel készülök és viszem. Mert: 1. a sajtot mindenki szereti, 2. még 2-3 nap után is nagyon finom (persze, ha egyáltalán eláll addig, de valószínűleg a rudacskák tovább is bírnák). 

Sajtos rúd 

Hozzávalók: 
  • 60 dkg liszt 
  • 20 gramm élesztő 
  • 25 dkg margarin 
  • 10 dkg reszelt sajt + 10 dkg reszelt sajt a tetejére 
  • 2 db tojás 
  • 1 kis doboz tejföl (175 grammos) 
  • 1 kávékanál só 
A kimért lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt (nem kell felfuttatni!!!), ehhez hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk, majd kb fél cm vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztából ujjnyi vastag rudakat vágunk és ezejet a hosszú rudakat tetszőleges nagyságúra daraboljuk. Én egy hosszú rudat általában 4-5 darabba vágok. Olajozott tepsire helyezzük őket és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. 175 fokon addig sütjük, még szép piros nem lesz a sajt a rudacskák tetején (kb.30-40 perc). 



1 megjegyzés: