2010. március 23., kedd

Ronda, de finom

Nagyon régen készítettem már el ezt a desszertet, vagy tartalmasabb levesek esetén második fogást. Igazából nem is tudom, hogy honnan származik a recept, anya csak úgy sütötte kiskorunkban, elég gyakran. Öcsém rajongása azóta át is ment utálatba, de most úgyse neki készült.
Zsemlefelfújt

Hozzávalók:
  • 10 db zsemle
  • fél liter tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 10 dkg darált mák + porcukor ízlés szerint
  • kb. 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • kb. 6 evőkanál lekvár
  • 2 tojás
A zsemléket 5-6 szeletre vágom és beáztatom cukros-vaníliás tejbe. Kivajazott tepsi aljára sorakoztatok egy réteget az "ázott" zsemleszeletekből. Ezt megszórom a cukros mákkal, egy kanál kakaóporral és e evőkanálnyi lekvárt eloszlatok rajta. Ismét az áztatott zsemle, mák, kakaópor, lekvár. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogy a zsemle. Tetejére felvert tojáshabot teszek, majd mehet a sütőbe fél órára, 180 fokon.




Nincsenek megjegyzések: