2010. március 7., vasárnap

Pala...pala..pala...csinta

Ajjajj..nem telhet el vasárnap édesség nélkül, az kizárt, muszáj volt valamit sütnöm. Palacsinta már marha régen volt, mert az albérletben a palacsintasütőben valamiért durván leragad a tészta és csak darabokban tudom felszedni. De sebaj, gondoltam egyet és megoldottam a helyzetet. Ha vastag tésztát sütök és csak az egyik oldalát sütöm meg, akkor talán sikerül nem darabokban kiszedni. Így egyértelmű volt, hogy rakott palacsinta lesz a dologból.

Rakott palacsinta

Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
A hozzávalókból a szokottnál sűrűbb palacsintatésztát keverek. Csak az egyik oldalát sütöm meg, ha kész egy tűzálló tálba teszem és egyenletesen eloszlatok rajta egy kis fahéjas reszelt almát, majd jön a következő palacsinta és így folytatom a rétegezést, amíg el nem fogy a tészta. A tetejét megkenem tejföllel és fél órát sütöm 180 fokos sütőben. Ha kész a meghinthetjük porcukorral.


Nincsenek megjegyzések: