2010. március 27., szombat

Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk

Ma nagyon megkívántam az édességet. Mármint most kivételesen nem a csokit, hanem valami sütiféleséget. Tegnap voltunk barátokkal Égervölgyben szalonnát sütni és olyan sós volt, hogy azóta csak édeset ennék. Így kapva kaptam az alkalmon, no meg azon, hogy lassan emberi áron árulják a citromot, megsütöttem a világ legegyszerűbb tortáját =)

Citromtorta

Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 2 db citrom
  • 18 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl étolaj
  • 0.5 dl víz
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek egy csipet sóval. A sárgáját habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Lereszelem a két citrom héját, összeforgatom a liszttel és a sütőporral, majd lassan adagolva a tojáshoz keverem. Kicsavarom a két citrom levét és vízzel (kb. 0.5 dl) felöntöm 1 dl-re, ezt is hozzáadom, majd az 1 dl étolajat is. Legvégén beleforgatom a kemény habbá vert tojásfehérjét, 160 fokon 25 perc alatt megsütöm. Ha kihűlt a torta, 4 evőkanál porcukorból és 1 evőkanál citromléből kevert mázzal bevonom. Hmmmm....

Nincsenek megjegyzések: