2010. augusztus 6., péntek

Vega korszak

...egy kis túlzással. Tegnap és ma is húsmentes nap volt. A család egy része tegnap már reklamált, hogy miért nincs hús, s ezért ma kénytelen voltam nekik készíteni húsos fogást is. Mángold főzelék készült cukkini vagdalttal és a húsevőknek fasírozott is pluszban. Tegnap pedig cukkinis rakott gnocchi volt. És a piteőrület határtalan, az is készült, a recept majd jön....

Mángold főzelék cukkini vagdalttal
Hozzávalók:
  • 5 evőkanál liszt
  • étolaj
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes krumpli
  • sok-sok mángold
A lisztből és az étolajból rántást készítek, hozzányomom a két gerezd fokhagymát, majd felengedem vízzel. A mángoldot leforrázom és az alaphoz teszem a megpucolt, felszeletelt krumplival együtt. Sózom, borsozom és addig főzöm, míg a krumpli meg nem puhul, majd jöhet a turmixolás és kész is.



Cukkini vagdalt:
  • 1 kg cukkini
  • só, bors
  • fél fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg reszelt sajt
  • zsemlemorzsa
  • 2 tojás
A cukkinit lereszelem, sózom, borsozom, majd egy kis idő után kinyomkodom a levét. Hozzáadom a reszelt sajtot, tojást, zsemlemorzsát és az apróra szelt hagymákat. Annyi zsemlemorzsa kell hozzá, hogy jól formázható gombócokat kapjunk. A kis gombócokat ezek után zsemlemorzsában meghempergetem és olajban kisütöm. Máris adhatjuk a főzelékhez feltétnek.
A cukkinis alaprecept Delikáttól származik, én csak a mennyiségekben változtattam.

Nincsenek megjegyzések: