Hazajöttem, mert ugye csak ideiglenes pécsi vagyok, amúgy eredetileg zalai. Tudom, tudom....krumpliprósza, dödölle, Zala kocka, Naturaqua.....sötét Zala. Most vasárnap nem épp a szokásos zalai ételeket főztük anyával. A menü: palócleves, rakott zöldbab és lekváros bukta. A kelttésztába házi lekvár került, méghozzá mama körtés-barack lekvárja és a saját készítésű szederlekvárom. Mindez azért, mert a vasárnapi ebéd szent. :)
Ízes bukta
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 1 db élesztő
- 0.5 liter tej
- 1 db tojás
- 15 dkg margarin
- 0.5 dl étolaj
- 1 teáskanál só
- ízlés szerint lekvár, jam
A hozzávalókból ( a lekvár kivételével) könnyű tésztát dagasztok. Most nagyon szépen sikerült, a kis hólyagok alakultak ki, miközben nyújtottam. Kockákra vágtam a kinyújtott tésztát, kevés lekvárt tettem a közepére és feltekertem. Kivajazott tepsire sorakoztattam őket, lekentem a tetejüket egy felvert tojással és hagytam pihenni még egy kicsit őket, majd 170 fokon kb. fél óra alatt aranysárgára sütöttem. A konyhában mesés illat terjengett...
miután megkelt
miután megkelt
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése