2010. december 6., hétfő

Mikulás

December 6-a alkalmából hoztam egy kis desszertet. Mindenki ismeri, sokan szeretik. Úgy gondoltam remek megkoronázása a Mikulás ünnepnek. Jó étvágyat hozzá és mindenkinek sok ajándékot, de kevés virgácsot! 

Császármorzsa 

Hozzávalók: 
  • 2 db tojás 
  • 1 citrom reszelt héja 
  • 1 evőkanál cukor 
  • 1 csipet só 
  • 3 dl tej 
  • 20 evőkanál búzadara 
A tojásokat habosra keverjük a sóval és a cukorral, hozzáadjuk a tejet és a búzadarát, majd a reszelt citrom héját. Fél órát pihentetjük, hogy a dara megszívja magát. Abban az esetben, ha nagyon kemény lenne a massza, adhatunk még hozzá tejet. Egy serpenyőben kevés olajat (kb. fél dl) felforrósítunk és aranysárgára sütjük a császármorzsát. Lekvárral és porcukorral tálaljuk, de szívesen fogyasztják még szörppel is.  




Boldog Mikulást!

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon szeretem
Gyönyörű ez a Mikulás virág

katicamanó írta...

köszönöm Bianka, a virágot a páromtól kaptam, nagy meglepetés volt, mert imádom a mikulásvirágot =)

Ottis írta...

Gyönyörűek a képek is!