Azért, hogy ne felejtse el senki, felhívom a tisztelt olvasók figyelmét, még mindig medvehagyma szezon van, sőt Orfűn a jövő hét végén rendezik meg a hagyományos Medvehagyma fesztivált, bővebben itt.
Ezúttal péksütibe került, melynek mama sajtos hajtoványa volt az alapja.
Medvehagymás hajtovány
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 2 db tojás
- 1 dl étolaj
- 5 dkg margarin
- 0,5 liter tej
- 50 gramm élesztő
- 1-2 evőkanál só
-a töltelékhez:
- 20 dkg vaj
- 1 db tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- só ízlés szerint
- 1 csokor medvehagyma apróra szeletelve
A tészta hozzávalóiból laza tésztát dagasztok (hasonlóan a többi kelt tésztámhoz), majd fél órát pihentetem. Közben kikeverem a töltelékhez valót. A megkelt tésztát két részre veszem és külön dolgozok velük. A tészta egyik felét téglalap alakúra nyújtom, megkenem a töltelék felével, feltekerem és trapézokat vágok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire, kellő távolságba helyezem a kis trapézokat és még egy fél órát pihentetem. Hasonlóan járok el a másik tésztaféllel is. Tetejüket megszórom sajttal, vagy szezámmaggal. 180 fokos sütőben fél óra alatt készül el.
Aki esetleg más recepteket is ki szeretne próbálni, annak szeretettel ajánlom: Orfűi Medvehagyma Kincseskönyv - Nagy Bandó András és a Szamárfül Kiadó jóvoltából
3 megjegyzés:
Finom lehet
Nagyon guszta lett! Tetszik :)
Bianka, finom is volt ;)
Ami, köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése