2011. április 7., csütörtök

Még több

Azért, hogy ne felejtse el senki, felhívom a tisztelt olvasók figyelmét, még mindig medvehagyma szezon van, sőt Orfűn a jövő hét végén rendezik meg a hagyományos Medvehagyma fesztivált, bővebben itt.  
Ezúttal péksütibe került, melynek mama sajtos hajtoványa volt az alapja. 

Medvehagymás hajtovány 

Hozzávalók: 
  • 80 dkg liszt 
  • 2 db tojás 
  • 1 dl étolaj 
  • 5 dkg margarin 
  • 0,5 liter tej 
  • 50 gramm élesztő 
  • 1-2 evőkanál só 
-a töltelékhez: 
  • 20 dkg vaj  
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt 
  • só ízlés szerint 
  • 1 csokor medvehagyma apróra szeletelve
A tészta hozzávalóiból laza tésztát dagasztok (hasonlóan a többi kelt tésztámhoz), majd fél órát pihentetem. Közben kikeverem a töltelékhez valót. A megkelt tésztát két részre veszem és külön dolgozok velük. A tészta egyik felét téglalap alakúra nyújtom, megkenem a töltelék felével, feltekerem és trapézokat vágok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire, kellő távolságba helyezem a kis trapézokat és még egy fél órát pihentetem. Hasonlóan járok el a másik tésztaféllel is. Tetejüket megszórom sajttal, vagy szezámmaggal. 180 fokos sütőben fél óra alatt készül el. 




Aki esetleg más recepteket is ki szeretne próbálni, annak szeretettel ajánlom: Orfűi Medvehagyma Kincseskönyv  - Nagy Bandó András és a Szamárfül Kiadó jóvoltából

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Finom lehet

Ami írta...

Nagyon guszta lett! Tetszik :)

katicamanó írta...

Bianka, finom is volt ;)
Ami, köszönöm szépen!