2010. április 8., csütörtök

Ohh chili, te mézédes

Vettem a minap aprított chilit a boltban, gondoltam ehhez még kéne valami, úgyhogy került a vászonszatyorba egy kis vásárcsarnokos csirke felső comb, sárgarépa, burgonya, újhagyma, vöröshagyma, szalonna, retek.

Mézes-chilis csirke egybensült zöldségekkel
Hozzávalók:
  • 4 db csirke felsőcomb
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál chili (szeretem, ha csíp)
  • só, bors
  • 4 közepes burgonya
  • 4 sárgarépa
  • 2 újhagyma
  • 2 szelet házi füstölt szalonna
A mézet összekeverem a chilivel, a sóval, a borssal, majd ebbe beleforgatom a csirkecombikat és egy napit hagyom pácolodni. Másnap megpucolom a zöldségeket, felszeletelem, majd tepsi aljára halmozom őket és ráhelyezem a pácolt csirkét. Lefedem alufóliával és 180 fokon 45 percig sütöm, majd alufólia nélkül fél órát pirítom. Házi savanyúsággal és szeletelt retekkel tálaltam.

Ez az adag két személyre készült, de majdnem az egészet Po ette meg. =)



Nincsenek megjegyzések: