2011. május 20., péntek

Hétvégi kiránduláshoz

Mivel kijött az igazán jó idő, úgy érzem sokan lesznek azok, akik a vasárnapot nem a négy fal között, hanem valahol tópart mellett, erdőben, vagy akár a vidéki rokonoknál fogják tölteni. Ehhez ajánlani tudom csak ezt a felturbózott édességet, ami kitűnően szállítható, csomagolható és nem kell attól tartani, hogy a nagy melegben megromlik. Én ezt a linzert még húsvétra készítettem és sikert főleg a habcsókimádó gyerekek körében értem el vele.  
A recept Citromhab blogjáról származik.

Non plus ultra 

Hozzávalók:  
- tésztához:
  • 200 g liszt
  • 180 g vaj
  • 2 tojássárga
  • 50 g cukor
  • késhegynyi sütőpor
  • reszelt citromhéj
  • egy csipet só 
- habcsókhoz: 
  • 2 tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • pár csepp citromlé 
A linzerkarikák összeállításához valamilyen savanykás lekvár (én a szokásost, vagyis szederlekvárt használtam). 

A tészta hozzávalóit gyorsan összedolgozzuk, figyelve, hogy ne melegedjen fel a tészta. Fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd vékonyra nyújtjuk és tetszőleges formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kis formákat és a keményre vert habból nyomózsák segítségével kis kupacokat nyomunk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, vigyázva, mert hamar megég. Ha kihűltek a habcsókos korongok, akkor egyet-egyet lekvárral ragasztunk össze. 



2 megjegyzés:

Bianka írta...

Még sosem ettem, de nagyon guszta

katicamanó írta...

és finom is! =)