2011. május 1., vasárnap

Anyák napjára

Ismét a távolból, ismét a blogon keresztül, de annál nagyobb szeretettel kívánok Boldog Anyák Napját anyukámnak, a mamáimnak és a dédinek!  
Ha valaki meg szeretné lepni otthon anyukáját, tudom ajánlani a következő süteményt: hamar elkészül, így akár délután, ebéd után már fogyasztható is és legjobb része az egésznek, hogy nem kell sütni! Nálunk húsvétkor került az asztalra és a receptet anya szerezte húgától, akiknél karácsonykor kóstoltuk és valahogy nem bírtuk abbahagyni. Mármint aki szereti a gesztenyés édességeket, mert speciel én nem rajongok értük. 

Gesztenye kocka
Hozzávalók:  
  • 25 dkg darált keksz 
  • 2 csomag gesztenye 
  • 20 dkg vaj 
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint rum 
  • 20 dkg porcukor 
  • 8 dl tej 
  • 200 gr babapiskóta (kevés rumos tej)
  • 4 dl tejszínhab 
  • 2 csomag habfixáló 
  • tortadara vagy reszelt csokoládé 
A darált kekszet a gesztenyemasszával és az ízlés szerinti rummal (illetve ha nem akarjuk, hogy alkoholos legyen, akkor tejjel) összedolgozzuk és egy magas peremű, közepes méretű tepsibe nyomkodjuk a masszát, melynek az alját megszórtuk kevés darált keksszel. A pudingporokat a csomag utasítása szerint a 8 dl tejjel megfőzzük, majd miután kihűlt a porcukorral habosra vert vajhoz adagoljuk, majd egy rövid időre (fél óra) a hűtőbe tesszük. Ennek a már teljesen hideg krémnek a felét a gesztenyés alapra kenjük, majd jő a rumos tejbe áztatott babapiskóta réteg és a maradék krém. A habfixálóval keményre vert tejszínnel koronázzuk meg a sütit, illetve a legédesebb szájú sütirajongók a hab tetejét megszórhatják tortadarával vagy csokireszelékkel is. Én is így tettem. (Ha végképp ki akarjuk hagyni a rumot, akkor a babapiskótát áztatásánál a rumos tej helyett kávés tejbe is mártogathatunk.) 




 

2 megjegyzés:

Bianka írta...

Egy igazi remekmű

katicamanó írta...

Köszönöm szépen!